Blog

7 kroků, jak naplánovat rok 2022

Plánujete, hledáte priority, cíle a chcete si splnit sny? Teď je ten nejlepší čas se do toho pustit. Přemýšlíte jak na to? Tady je můj postup. Je to proces, který mě baví a dělám ho každý rok.

Definujte své priority/cíle

Na co se zaměřit v tomto roce? Můžeme se podívat do toho minulého a ujasnit si, kam se potřebujeme posunout. Jsou to finance, více obchodů, efektivnější marketing nebo personální stabilita?

Je fajn si definovat 2,3 možná 5 priorit pro tento rok. Teď vytváříme to, co přijde. Teď vysíláme energii, která nám přinese výsledky. Kdyby nic jiného, je lepší právě teď vizualizovat, čeho chceme dosáhnout než neudělat nic. Už tím, že to umístíme v čase a prostoru, tak to samo o sobě určitě něco způsobí a vrátí se nám to.

Zjistěte PROČ

Proč zjišťovat proč? Protože tímto slovem zjišťujeme účel. Proč máme tento cíl? Jak to ovlivní naši firmu, naše životy. Účel nám pomáhá utvrdit se v tom, že je cíl správný.

SLOVO ROKU

S každým koncem roku se hledá slovo roku. Pojďme to udělat opačně. Najděme ho na začátku roku. Slovo, možná téma, které nám bude pomáhat utvářet tento rok. Něco, na co se budeme zaměřovat a posune nás to dál.


Může to být docela zábavné a současně produktivní. Jaké bude to Vaše SLOVO?


Naše slova mají velikou moc a když věříme tomu co říkáme začneme měnit svůj život.

Vytvoření plánu

Když cestu nenaplánujeme, je to jako loď na moři, která nemá stanovený kurz. Bezmocně se pohupuje na vlnách sem a tam. Je lepší udělat plán, který samozřejmě vždy nevyjde, ale stanovuje nám kurz. Možná bude přicházet více či méně nahodilostí, kurz nás bude držet ve správném směru.

Nastavme si souřadnice, pevné body, etapy, kterými musíme proplout směrem k našemu cíli.

Vytvořte své projekty pro tento rok

Když už jste naplánovali ty velké věci, rozdělte je do menších uskutečnitelných kroků. Definujte projekty, každý ten projekt může být jeden konkrétní cíl. Rozpadněte je na etapy, podúkoly, podúkoly podúkolů … A mějte to pod kontrolou

Jsou to sny? Přehodnoťte jestli jsou to jen sny nebo reálné věci a pusťte se do toho. Na snech není nic špatného. Maminka mi říkala, že bych neměl mít hlavu v oblacích. Já říkám, že je potřeba mít hlavu v oblacích, ale stále u toho stát pevně na zemi. I have a dream… 🙂

7 kroků, jak naplánovat rok 2022 | 905f12 e03e64f4e81f41a49f11325ef8b2beb0mv2

Vytvořte si dobré návyky

Pro dosažení cílů, je dobré mít zažité rutiny, tedy jak říká slovník, běžné a často se více méně automaticky opakující činnosti.

Každý to budeme mít jinak. Kamarád zásadně neodbavuje e-maily dopoledne. Chce mít čistou hlavu, aby mohl být kreativní. Já abych mohl být kreativní, se potřebuji ráno rozjet. Dát si kávu, chvilku se začíst do něčeho pozitivního, pak se zbavit e-mailů, které mi od včera přistály ve schránce. Pak teprve mám čistou hlavu a jdu na to. Pak také bývám kreativní večer u sklenky něčeho dobrého, ale to je tajné.

Návyky si můžeme vybudovat. Možná jste v minulosti selhali, když jste opakovaně s něčím začínali a to Vás odrazuje. Často se to stane tehdy, když si toho naložíme příliš mnoho najednou.

Před časem jsem se rozhodl, že budu dělat něco pro své zdraví. Začal jsem cvičit jógu pomocí aplikace na telefonu. Po čase jsem skončil, protože jsem to nestihl nebo se mi nechtělo. Prostě tu hodinovou lekci nebylo snadné odcvičit. Pak jsem přestal úplně. Po pár měsících jsem se ke cvičení vrátil. Začal jsem na deseti minutách, které jsem schopen dát vždy. A pomalu přidávám. Najednou cvičím každý den.

Navrhněte si svůj rozvrh

Podívejte se na tento rok, vezměte kalendář a zapište si do něj všechny důležité věci. Firemní akce, závazky, setkání. Třeba důležité svátky, abychom mohli plánovat marketing. Prostě všechny důležité události. Pak budeme mít mnohem lepší představu, jak poplujeme tímto rokem.

Život

Možná to není návod jen na naši práci, podnikání. Možná když to samé uděláme s osobním plánem, bude vše jednodušší.

Krok za krokem

Pak se do toho pusťme, vytáhněme plachty, zadejme první souřadnice a plujme. Po cestě narazíme na bouře, útesy, kterým se budeme muset vyhnout, vlny, které budeme muset překonat. Až doplujeme do našeho cíle a ohlédneme se za tou naší plavbou, věřím, že otevřeme dobré šampaňské. A budeme moci plánovat další rok. Ten dvacátý třetí. Možná bude zábava hledat to správné slovo…

Mějte plavbu pod kontrolou a při tom mějte clicku!

Individuální realizace

Skvělé řešení existuje. Ukážeme vám, jak systém můžeme ušít přesně na míru vašim potřebám. Domluvte si s námi nezávaznou konzultaci.

Vyzkoušejte 1CLICK na 30 dní zdarma!

Zjednodušte si práci. Zjednodušte si život.

Soustřeďte se na to, v čem jste opravdu dobří.

Přihlášení do systému 1CLICK