Blog

ARTISAN DŘEVOPRODEJ s.r.o. – revidovaný přepis video interview s jednatelem, panem Tomášem Novotným

Pane Novotný, díky, že jste přišel. Já bych se vás chtěl zeptat na pár věcí ohledně toho, že jste zákazníkem 1CLICKu. Zajímá mě samozřejmě, jaký to má pro Vás přínos u vás ve firmě.

První otázka by pane Novotný byla, čím se vlastně vaše firma zabývá?

Artisan je obchodní firma. Obchodujeme s dřevo materiálem a barvami. Máme vlastní prodejny, několik e-shopů, máme i velkoobchod a distribuci nebo redistribuci. Takže v Artisanu dneska pracuje dohromady, řekl bych, 60 lidí.

To je pěkný. Jak dlouho to děláte?

Děláme to jedenáct let.

A jak dlouho jste zákazníkem 1CLICKu?

Zákazníkem 1CLICKu jsme řekl bych asi tak šest nebo sedm let, abych pravdu řekl moc si to nepamatuji. Takže nás bylo dříve asi kolem pětadvaceti a měli jsme systém, posíláme všechno e-mailem, a to v tom lepším případě. V tom horším voláme si, když něco chci. No, a to mě přivádí k tomu, že to bylo neúnosné. Jeden náš kolega, který pracoval jako daňový poradce nás přivedl na 1CLICK.

Aha, daňový poradce. No, tak to je dobrý, to se nám asi nestává často.

On totiž dělal daňového poradce samozřejmě v několika firmách jako externista. A on tam právě 1CLICK někde viděl. A oni s ním komunikovali přes 1CLICK a jemu se to zalíbilo, tak nám to ukázal.

Takže co byl ten hlavní důvod, proč jste se rozhodli pro 1CLICK?

Ze začátku byl hlavní důvod, že jsme tam měli rozepsanou organizační strukturu. Nejvíce používané jsou úkoly. Dnes používáme i projekty, protože naše firma má plán růstu, který máme rozpracovaný, co chceme zlepšit letos v marketingu, v obchodě, na prodejnách, prostě na různý segmenty. A tady ty plány máme přepsaný do projektů ve 1CLICKu. Kde jsou pod každým tím projektem různé úkoly. Tam se to rozpadá ještě na podúkoly. No a tohle používáme myslím si nejvíce. Pak používáme hodně modul E-mail, to je jasné. Používáme také hodně Procesy, to je určitě velký usnadnění.

Dále používáme HR modul. Takže každý člen týmu má schované své dokumenty pod svým jménem. Zdravotní prohlídky, řidič nějaké povolení, že může řídit náklaďák každý má něco. Takže to máme na jednom místě. Dříve jsme to měli na Google disku, což taky šlo, ale nedává smysl, to mít zase na jiném místě.

Takže vlastně vy jste shrnul problém i řešení. Když bych to shrnul, tak ten problém byl v neefektivní komunikaci, protože se ztráceli informace jako e-maily, telefonáty.

No jasně, 1CLICK je skvělý v tom, že na jednom úkolu se kolikrát podílí třeba tři až čtyři lidi.

Teď, když byste to řešil mailem. Já někomu něco pošlu a Maruška to pošle Janě. Jana to pošle Květě, tak vám se to už nevrátí, protože ztratíte stopu o tom, co jste komu poslal. Já jsem samozřejmě měl takhle dlouhý wordový soubor, kde byly všechny úkoly jako toto se musí nějak evidovat, že. Někdo třeba nosí blok. Píše si to do bloku, ale tady je prostě hrozná výhoda v tom, a to mi právě tenkrát ukázal ten daňový poradce, že to napíšete do toho úkolu a vlastně to pustíte z hlavy. Víte, že se to neztratí. Takže když si třikrát v týdnu najdu čas na deset minut, projdu si všechny úkoly, které zadám, prolítnu je, vidím, že ty, co jsou oranžové, že už by se měly řešit, taky jestli tam je nějaká nová komunikace nebo ne.

Prostě napíšu tam, kdyžtak něco svého a vím, že nemůžu na nic zapomenout. Já tam zaznamenávám třeba i věci, že teď jsem si koupil dvě vstupenky na investorský seminář do nemovitostí a uložím si je do 1CLICKu. Vím, že až přijde ten datum, tak tam mám úkol napsaný sám na sebe. A tam mám ty vstupenky.

Dělám to podobně.

Prostě to využívám. No, prostě na cokoliv.

OK, tak kdybyste se zamyslel nad tím, jaké výsledky Vám 1CLICK přinesl? Jestli to byla třeba zvýšená produktivita, efektivita, ušetření nákladů a jestli se zvýšila třeba díky tomu i spokojenost zákazníků? Vidíte tam něco z těchto oblastí?

Jo, určitě. Celá naše komunikace na tom funguje, a bez toho by to prostě ani nešlo. Když by nebyl 1CLICK, tak by prostě muselo být něco jako je 1CLICK. Nedokážu si to představit.

Teď, nově jsme si od vás nechali naprogramovat nové procesy. My, jak máme několik e-shopů, tak z nich k nám chodí objednávky a poptávky. A s těmi pracujeme v rámci 1CLICKu. Evidujeme tam všechny obchodní případy.

Takže chápu to dobře, že vlastně vytěžujete e-maily z těchto e-shopů, ze kterých přijde poptávka a spustí se proces a potom to jde na nějakého obchodníka a ten to zpracovává?

My ty e-shopy pojímáme spíš jako takovou platformu, že to není jenom o tom, aby lidi dělali objednávky přes košík, ale máme i různé konverzní stránky, na které cílíme reklamu. Pokud chcete montáž pergoly, rádi ji zařídíme. Stačí, když nám napíšete jméno a kde bydlíte. Z toho se vytvoří lead, který jde procesem na obchodníka, který s tím pracuje.

Jasně. Takže kontaktuje zákazníka.

Přesně tak, zapisuje vše do 1CLICKu, abychom měli informace jako jsou: zákazníkův e-mail s přílohami, kde jsou fotky stávajícího stavu na stavbě. Popis, co klient potřebuje, výkresy a vše ostatní je na jednom místě. A pak, když se to smontuje, tak se to archivuje. Což je taky mimochodem dobré, protože pak když jsou třeba nějaké dohady, kdo co říkal nebo neříkal. Kolik, co mělo stát, nebo nemělo stát. Tak se otevře starý úkol, tam je veškerá komunikace a je to je to hned jasné.

Dobře. Tak já mám pocit, že jsme prošli všechno. Dokázal byste shrnout, jak 1CLICK pomohl Vaší firmě?

Myslím si, že přinesl určitě obrovskou efektivitu v komunikaci.

Všechna data, co se týkají veškeré komunikace, ať už to jsou nové poptávky nebo nějaká, třeba výměna zboží mezi prodejnami, se prostě dělá přes 1CLICK. Takže to je na jednom místě. Samozřejmě vedoucím pracovníkům to dává možnost kontrolovat projekty, vedení projektů, nových věcí.

Na nic se nezapomene, to je důležité. Paní, co se stará o zaměstnance, tak má vše na jednom místě, všechny prohlídky, nastaví si kalendář, když někomu končí zdravotní prohlídka, tak to na ní udělá úkol. Všechny technické prohlídky vozového parku. Prostě všechno. Dříve jste běhal po dvaceti šanonech a vytahoval si někde techničák od auta a koukal, jestli mu nekončí technická. Tak tady je to automatizované jednou za rok a nic neřešíte.

Takže využíváte 1CLICK celkem naplno. Podle toho, co jste říkal na začátku, tak to vypadalo, že používáte jenom úkoly, ale přijde mi, že toho používáte mnohem více nakonec.

Jo, jo, používáme, ale určitě víc a víc budeme používat procesy.

OK, to je určitě dobré, procesy jsou nejvíc, co Vám můžeme dát, protože omezují běžnou lidskou chybovost. Tak pojďme do finále. Když si představíte nějakého našeho potencionálního zákazníka, který nemá 1CLICK, doporučil byste mu něco?

Já to doporučují všude, kudy chodím. Samozřejmě. Oni jsou třeba speciální aplikace na vedení projektů, CRM, na vedení vozového parku. To můžete mít 10 aplikací, každou na jednu věc. To jsem chtěl omezit. Proč mít 10 aplikací, když můžu mít jednu? A která v podstatě vyhovuje, a hlavně se dá ohnout podle jakéhokoli našeho přání. Takže chápu, že nějaký přednastavený proces nevyhovuje každému. Třeba ten náš proces na obchodní případy, ten jsme si nechali od vás upravit.

Ten smysl fungování 1CLICKu je perfektní. Ta logika.

Tak já vám děkuji za rozhovor, mějte kliku a zase se někdy uvidíme.

Tak jo, mějte se.

Individuální realizace

Skvělé řešení existuje. Ukážeme vám, jak systém můžeme ušít přesně na míru vašim potřebám. Domluvte si s námi nezávaznou konzultaci.

Vyzkoušejte 1CLICK na 30 dní zdarma!

Zjednodušte si práci. Zjednodušte si život.

Soustřeďte se na to, v čem jste opravdu dobří.

Přihlášení do systému 1CLICK