Blog

Jak řeší Bohemians organizaci ligových zápasů pomocí projektového řízení

Bohemians Praha 1905 asi není třeba příliš představovat. Je to český, oblíbený, rodinný, fotbalový klub s bohatou historií, hrající nejvyšší fotbalovou soutěž. Patří mezi nejstarší sportovní organizace v České republice.

1CLICK ve firmě? Ano, i fotbalový klub je firma a 1CLICK používají především k řízení domácích zápasů. K tomu využívají především modul projekty a to již druhým rokem.

Požadavky

Ředitel, pan Darek Jakubowicz, se inspiroval ve společnosti BARVY A LAKY HOSTIVAŘ a.s. Líbilo se mu, jak tam funguje marketing řízený přes systém 1CLICK. Na začátku spolupráce bylo potřeba vyřešit řízení domácích zápasů. Co se musí udělat krok po kroku, aby zápas proběhl v pořádku tak, aby se na nic nezapomnělo a dodržely se termíny. „Váš systém jsme začali používat v covidové době. Vypadávali nám kvůli nemoci lidé a potřebovali jsme zajistit hladký průběh příprav utkání. Díky modulu projektu jsme mohli vzít člověka třeba z ulice, který hned věděl, co má pro zápas udělat.“ Bod zlomu

Co byl hlavní důvod pro Vaše rozhodnutí?

„Dříve jsme vše dělali předzápasovými poradami a v době covidu bylo těžší se potkat, nejen kvůli všudypřítomné nemoci, ale i kvůli vládním restrikcím s tím spojenými. Na poradě se řešil především domácí zápas a vše probíhalo ústně nebo e-maily. 1CLICK nám umožnil mít přehled nad tím, co je třeba udělat, v jakých termínech a co už je hotové tak, že jsme se nemuseli potkat face to face. Je to, jako byste to měl na papíře a odškrtával si úkoly. Tady je výhoda, že je to on-line a vše vidím odkud chci a mám pod kontrolou i třeba průběh určitých úkolů

Jaké byly problémy před zavedením systému?
  • Časová náročnost porad

  • Víc prostoru pro chyby a zapomínání (lidský faktor)

  • Management neefektivně ztrácel čas kontrolou, supervizí a průběhem zadaných úkolů

  • Neměli jsme jednoduchý nástroj pro přehled a kontrolu.

Řešení

Výběr řešení ovlivnilo především projektové řízení a možnost použít vlastní mapu, mustr, aby vše fungovalo. Používáme několik šablon, které spustíme ve stanovený čas, abychom do zápasu měli vše připraveno. Šablonu jsme si sestavili společně se zaměstnanci 1CLICKu podle dlouhodobě neměnných úkolů spojených právě s pořádáním fotbalových zápasů.

Rozhodnutí

Co Vás přesvědčilo, že 1CLICK je správné řešení?

To že jsem viděl, že projekt je jednoduše realizovatelný a nezabere mnoho času. Ten čas nám to jednoznačně šetří. Například když přijmeme nováčka, je mnohem jednodušší jej zapracovat.

Implementace

Jak dlouho trvalo zavedení systému?

Nějaký čas zabrala příprava prvotního projektu. Strukturu jsem udělal hned. V podstatě to proběhlo velmi rychle. Máme i zaměstnance, kteří s počítačem moc nedělají, u nich to chvilku trvalo. Mladší kolegové začali 1CLICK používat hned a používají ho i pro sebe, že se sami úkolují. Jsou u nás dvě kategorie lidí. Jedna skupina, která to vítá a druhá, kterou jsme to museli naučit.

Byly nějaké komplikace při implementaci?

Nebyly.

Výsledek

Co řešení přineslo?
  • Potřebovali jsme vyřešit jak se ve složité době efektivně potkat, nenakazit se a zároveň mít vše pod kontrolou. Zefektivnit plnění a kontrolu zadaných úkolů, eliminovat zapomínání a nedodržování termínů. Zavedené řešení nám přineslo také velkou úsporu času. Nemusíme se potkat a zdržovat se, když lze elegantně vše řešit v pohodlí svého domova nebo kanceláře, záleží na typu úkolu.

  • Přehlednější je také práce pro vedení a mnohem rychlejší komunikace.

Naplnilo se Vaše očekávání?

Ano, to že máme vše pod kontrolou a zaměstnanci vědí co mají udělat je pro nás jednoznačným naplněním našich očekávání.

Překvapilo Vás něco?

Vzhledem k referencím, které jsem k programu měl již před tím, než jsme začali 1CLICK sami používat, musím přiznat, že mě nic nepřekvapilo.

Vize do budoucna

Jaké máte plány s 1CLICKem?

„Poté, co jsme nasadili systém na řízení zápasů se chystáme řídit eventy a většinu ad hoc úkolů. Především u úkolů, kde je potřeba zapojit více zaměstnanců, vidím velký potenciál programu i do budoucna“.

Klientovo doporučení

Co byste doporučil firmám v podobné situaci?

„Zbytečně nad tím nepřemýšlejte a rovnou to vyzkoušejte. Je to užitečný nástroj, který Vám zpřehlední organizaci a ušetří čas“.

Individuální realizace

Skvělé řešení existuje. Ukážeme vám, jak systém můžeme ušít přesně na míru vašim potřebám. Domluvte si s námi nezávaznou konzultaci.

Vyzkoušejte 1CLICK na 30 dní zdarma!

Zjednodušte si práci. Zjednodušte si život.

Soustřeďte se na to, v čem jste opravdu dobří.

Přihlášení do systému 1CLICK